FM3 - FM4 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Magyar Túra Autó Bajnokság 2012

Nürburgring utáni frissítés, megváltozott tuning lehetőséggekkel!!!

Utolsó frissítés 2012.03.23

Tuning beállítás frissítés a lap alján a Nürburgring összefoglaló után!

Egy újabb versenysorozatra invitálnánk a virtuális autóversenyzés szerelmeseit. Akik velünk voltak tavaly azoknak talán ismerős a cím, viszont idén kicsit megváltoztatva indul a HTCC. Sokkal szélesebb a választék az autók táján, és nagy valószínűséggel sokkal többen is leszünk köszönhetően CRAZYMAN barátunknak, aki így összehozta, egyben tartja egyre növekvő társaságunkat!

Kezdjünk is bele!

Idén kizárólag SOROS, ORRMOTOROS, TURBÓFELTÖLTŐS autókkal versenyzünk, KÖTELEZŐ és SZABADON alakítható tuningolási lehetőségekkel.

 

Nagy változás, az előző szezonnal ellentétben, idén bármilyen autót hozhatsz, egyetlen dolog van, tudd kiválasztani a verseny napján, ahogy a lobbiba kerülsz, tehát nagyon figyelj oda, hogy az általad megépített autó megfeleljen a következő kritériumoknak:

2006, vagy annál újabb autók
Első kerék meghajtás
Orrmotor soros elrendezésben
Turbófeltöltő kötelező
Autók súlya 1043 kg es 1225 kg között kell legyen
A550-es Teljesítmény Index-szel kell rendelkezzen

Kötelező fejlesztések


Felépítmény és irányítás:
-Verseny fékrendszer
-Verseny rugók és lengéscsillapítók
-Verseny Első és Hátsó keresztstabilizátorok
-Verseny alvázmerevítő és bukókeret
-Verseny súlycsökkentés
Hajtáslánc:
-Versenykuplung
-Sport sebességváltó
-Verseny meghajtótengely
-Verseny differenciálmű
Gumiabroncsok és felnik:
-OZ RACING Superturismo GT felni
-235-os gumiszelesseg kotelezo es minimum R18-as felni
-Verseny gumiabroncsok
Aerodinamika és megjelenés:
-Forza Motorsport 4 - Verseny első lökhárító
-Forza Motorsport 4 - Verseny hátsó szárny
Itt megemlíteném, hogy a többi elem szabadon feltehető!

Ezek után gondold át, hogy mit variálnál a motorral, hogy az autód elérje az A550-es TI-t és kész. Itt teljesen szabad kezet kap minden versenyző!

Verseny lebonyolítása:

Jelentkezők számától függően alakítjuk ki a lobbik számát és méretét. 10-12 fős lobbikra gondoltam a lag és kapcsolódási megoldások könnyebb megoldása érdekében. 4 körös időmérővel indulunk, majd a verseny. 2 futam a második természetesen fordított sorrendben indul.

-Pálya vonal kikapcsolva teljesen!
-Felszíni sérülés
-Mindenfele segédlet kikapcsolva

Tapasztalataim alapján az előzési szabályokkal kevesen vannak tisztában. Ezért itt szeretném most pontosítani mindenki részére, hogy kisebb koccanások féktávon előfordulnak, viszont ez nem azt jelenti, hogy a másikat letoljuk a pályáról. Szélárnyékból történő érkezés nagyobb sebességet jelent a kanyar előtt ami ugye hosszabb féktávot eredményez. Az elől lévő versenyző csak egyszer változtathat irányt, hogy merről akar védekezni, ha kívül maradsz, számíts rá, hogy a mögötted levő behúzódik a belsőre, ekkor behúzni a gépet már nem túl sportszerű és ezáltal büntetendő. Mindig  hagyj helyet a másiknak, ha már ott van melletted akar kívül akár belül. LAG esetén az újraindítás a lobbiban lévők döntése lesz.

Nevezni a versenyekre nem kell, lobbinyitás 14:00-kor magyar idő szerint. Aki indulni szeretne, vegyen fel a barat listájára FRHGyusza és csatlakozzon. Kapcsolodási hiba esetén majd kitalálunk valamit, router újra indítas, másik lobbi, tudjuk sajnos, hogy van ez. 
15:00-kor  elindul az időmérő ha itt vagy, ha nem!

Lobbivezetőt, lobbivezetőket keresnek. Több lobbi esetén, ha szeretnéd levezényelni a versenyt kérlek jelezd itt a hozzászólásokban!

 

Egy újdonságot próbálok bevezetni, hogy a versenyeinken mindenki kicsit nagyobb eséllyel induljon. A versenyek után a hírekben Teljesítmény Index növekedésekről is találtok majd információt, Így növelve a gyengébb autók illetve versenyzők lehetőségeit a következő versenyen, versenyeken.


 

 

2012.03.10
Indianapolis Motor Speedway
Grand Prix Pálya
2 x 10 kör

 

 

 

2012.03.17
Nürburgring GP
Rövid Pálya
2 x 15 kör

 

 

 

2012.03.24
Circuit de Catalunya
Országos Pálya                Közkivánatra
2 x 15 kör

 

 

 

2012.03.31
Hockenheimring
Rövid Pálya
2 x 15 kör

 

 

 

2012.04.07
Infineon Raceway
NASCAR Pálya
2 x 12 kör

 

 

Ezután egy néhány hetes pihenő következik, amiről visszatérve mindenkinek meg lesz a lehetősége. hogy a bajnokság hátralevő felére járművet váltson. Újraindul a Teljesítmény Index is A550-rol. A hátralevő 4 pályáról még nem árulnék el semmit. A pár hetes szünetben sincs pihenés, mert Crazy barátunk gondoskodik egy DTM Bajnokságról. Ahol hosszútávú futamokra számíthattok!

A pontozás a Köridő Versenyek-nek megfelelően zajlik majd.
A bajnokság nyereményei pedig a következőek:

 

Eredmények!!!

Indianapolis

Első versenyünk után úgy döntöttem, hogy kicsit megváltoztatom a versenykiírást! Indianapolis hosszú egyenesei és trükkös kanyarjai a gyors verdáknak kedvezett, igy egységesen megváltoztattam a kiírást mindenkinek.

Nem lesz változtatás az autókon, majd Nürburgring kacskaringója után meglátjuk milyen eredményeink lesznek és majd utána változtatunk. Kicsit bonyolultabb lesz az aukat összehangolni, mint gondoltam. Minden változtatás viszont a FAIR PLAY jegyében az egyenlőség miatt lesz, igy elnézést, hogyha problémat okozok.

Nürburgring

A második forduló is sikeresen lezárult. Kezd kirajzolódni az élmezőny es örülök, hogy egyre többen indulunk ezen az izgalmas bajnokságon. Nürburgring hosszú egyenesei és furfangos kanyarjai után egy kis változtatás az autókon!

A kistestű ferdehátuak maradnak úgy ahogy vannak (RENAULT CLIO, MINI COOPER, FIAT PUNTO), a többi autót fel lehet húzni A560-ra illetve az ALFA GIULIETTA MEHET A565-ig!

Catalunya

Hockenheimring

Infineon

 

A sorozat első felvonása sikeresen lezajlott, itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy mindenkinek megköszönjem a részvételt. Sokkal szorosabbak lettek a versenyek, mint gondoltam. 4 HÉT múlva azaz Május 12-én folytatódik a sorozat, ha gondoljatok választhattok másik autót az utolsó 4 fordulóra, de csak egyszer változtathatsz. Amivel elindulsz, azzal is kell, hogy befejezd!

Lássuk tehát az újabb pályákat:



Mazda Racevay Laguna Seca
2012.05.12
2 X 8 kör

 

 

Mugello Autodromo Internazionale
Klub Pálya
2012.05.19
2 X 14 kör

 

 

Sebring International Raceway
Klub Pálya
2012.05.26
2 X 15 kör


 

Suzuka Circuit
Nyugati Pálya
2012.06.02
2 X 13 kör

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!